Over Kevin Van Den Bergh

image-1556279

Kevin Van Den Bergh zag als 13 jarig jongetje de film ‘Amadeus’ op school en was hier erg van onder de indruk. Hoewel hij toen nog overtuigd was van het feit dat hij architect zou worden, was hij betoverd door de fantastische make-up van Dick Smith voor het personage ‘Salièri’.
Na het voltooien van een visagieopleiding, startte hij op 18 jarige leeftijd met het werken in deze branche. Maar Kevin Van Den Bergh was op zoek naar een specialisatie en een manier om zich te onderscheiden. Dit vond hij in de wereld van de speciale make-up effects en protheses, geïnspireerd door het zien van de film ‘Dracula’ van Bram Stoker. Om deze droom werkelijkheid te maken, ging hij op zoek naar de juiste studie in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Canada en uiteindelijk de Verenigde Staten.

Tijdens de 13 maanden dat Kevin werkte als au pair in Washington DC verbeterde hij zijn Engels en ging hij naar scholen in Toronto (Canada) en Los Angeles. Uiteindelijk ging hij studeren bij Joe Blasco’s Make-up Center West in Hollywood California, terwijl hij tegelijkertijd ook nog een uitgebreide cursus van de beroemde make-up artist Dick Smith deed.

In 1999 studeerde Kevin Van Den Bergh af aan Joe Blasco’s Make-up Center West en begon hij met werken voor zijn idool Matthew W. Mungle, die een ware legende is op het gebied van special make-up effects. Na zijn avontuur in het buitenland kwam Kevin terug in België waar hij als assistent van de zeer getalenteerde Mireille Hoetelmans aan de slag kon op de set van ‘De Alias’ van regisseur Jan Verheyen.

Kevin Van Den Bergh werkte 9 jaar voor het Belgische Studio 100 en bij Joop van den Ende Theaterproducties voor diverse professionele musicalproducties terwijl hij vanaf 2001 ook bezig was met divers atelier werk. In 2011 was het dan zover en begon Kevin Van Den Bergh zijn eigen atelier in Zevenaar, Nederland, waar hij tot op heden werkt aan de meest uiteenlopende projecten.

Naast zijn werk in het atelier is Kevin Van Den Bergh ook gastdocent aan het ROC Rijn IJssel College in Arnhem op de afdeling Make-up en Hair Design.

Kevin Van Den Bergh: “Werk hard om je dromen waar te maken en blijf altijd in jezelf geloven. Het zal je verbazen hoe ver dit je zal brengen in het laten uitkomen van je droom.”

OPLEIDING

  • Certificaat Kunst Academie, 1980 – 1990
  • Certificaat Theater make-up, Film, TV en Hair styling, ‘Art Academy’, Antwerpen, 1994
  • Certificaat Special Effects, Airbrushing en Body Painting, ‘Art Academy’, Antwerpen, 1996
  • Certificaat Middeleeuwse Kostuums, ‘Art Academy’, Antwerpen, 1997
  • Diploma Make-up Artistry, Joe Blasco Make-up Center West, Hollywood California, 2000
  • Certificaat Advanced Prosthetics, Joe Blasco Make-up Center West, Hollywood California, 2001

NAAR PORTFOLIO